12 квітня день космонавтики

Дата публікації допису: 13 квіт. 2017 12:14:37

12 квітня людство відзначає Всесвітній день авіації та космонавтики. Це свято з'явилось на честь першого польоту у космос людини і тим самим воно підкреслює нестримну жагу людського роду до пізнання нових знань. У цей знаменний день варто пам'ятати, що можливості нашого пізнання необмежені, і за наявності наполегливої праці та терпіння ми можемо здолати будь-які перешкоди.

Спільно з учнями Мельник Галини Іванівни та Джумака Євгена Михайловича проведено веб-конференцію. Метою було ознайомити учнів з історичними подіями 1961 року та внеском українських науковців того часу у розвиток космонавтики, конструкторським бюро «Південне», з сучасними астрофізиками Тернопільщини. Виховати патріотизм і взяти для себе приклад для наслідування.

Захід почато зі складання пазлів з портретом Юрія Гагаріна, і зроблено підведення до теми веб-конференції.

Розпочали учні 11 класу Курянівської ЗОШ І-ІІІ ступенів(Закришка Дарина, Сівка Жанна, Лужна Леся, Михайлишин Юлія, Шаль Уляна, Кашараба Христина). В своїх розповідях учні детально розповіли про підготовку та здійснення першого польоту людини в космос, згадали про політ українського космонавта Леоніда Каденюка, наголосили на тому, що за роки незалежності Україна впевнено посідає високе місце серед провідних космічних держав світу.

Учні Солонянської середньої загальноосвітньої школи №2 Дніпропетровської області Ярош Дмитро та Киях Марія підготували презентації про конструкторське бюро «Південне» та конструктора Олександра Максимовича Макарова.

Дівчата 10 класу (Хорощак Соломія, Сушко Яна, Небесна Христина, Небесна Наталя) Рогачинської ЗОШ І-ІІІ ступенів розповіли про фізиків-астрономів, астрофізиків Тернопільської області, зокрема про Гнатика Богдана Івановича, Климишина Івана Антоновича, Негоду Олександра Олександровича та Новосядлого Богдана Степановича.

Між розповідями діти переглядали відео запуску ракети-носія «Протон» , старт ракети з підводного човна .

На завершення було підведено підсумки та діти провели рефлексію за допомогою https://kahoot.it

фото