День Героїв — свято пам'яті борців за волю України

Дата публікації допису: 24 трав. 2018 10:28:31

23 травня в Рогачинському НВК відзначали День Героїв — свято пам'яті борців за волю України. Передусім, лицарів Київської Русі, козаківГетьманської Доби, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН, активістів Небесної Сотні, воїнів АТО.

Святковий захід проходив під гаслом «Памятаймо героїв які присвятили своє життя боротьбі за свободу нашої країни». Ведучі заходу згадували героїчні сторінки минулого України. На честь героїв лунали зворушливі пісні.

Наразі це свято стало символом величності духу та незборимості українців. І воно актуальне, як ніколи. Адже кращі сини України віддали своє життя заради того, аби ми побудували нову державу, а бійці в зоні АТО захищають нас від загарбників і до сьогодні.

Цей день покликаний відродити в українців героїчний дух минулих поколінь, які дали нашій історії яскраві приклади героїзму українських вояків – борців за волю України та є символом незборимості Української Нації. І саме у такому дусі має виховуватись майбутнє покоління.