МО початкових класів

Дата публікації допису: 18 груд. 2017 8:39:55

30.11.2017р. відбулося ІІ засідання шкільного МО вчителів початкових класів Рогачинського НВК "ЗНЗ-І-ІІІ ступенів-ДНЗ" на базі Волицької ЗОШ І ступеня.

Тема. Особливості організації навчально-виховного процесу з учнями 1-4 класів за оновленими програмами.

Мета. Розширити і поглибити знання членів МО з питань мотивації навчальної діяльності учнів у процесі здобуття знань, розвивати в учителів прагнення до пошуку нових форм і методів роботи.

Голова МО О.В.Святська інформувала про виконання рішення попереднього засідання.

Г.В.Тернівська розповіла про особливості організації навчально-виховного процесу з учнями 1-4 класів за оновленими програмами.

Вчителі початкових класів відвідали урок з основ здоров'я в 4 класі на тему "Традиції збереження здоров'я у сім'ї".

Учитель М.В.Новіцька провела цікавий урок. Організація класу до уроку відбулася під музику "Усмішка", вчитель і учні говорили приємні слова привітання і побажання. На уроці діти вирішували різні життєві ситуації, працювали у групах, розгадували ребуси, відгадували загадки. На уроці проведено ігри "Щоб бути здоровим, я ...", "Зроби правильний вибір".

Учні складали "Асоціативний кущ" і робили дуже повчальні висновки. Марія Василівна використовувала ілюстративний матеріал, індивідувальні картки, "розрізані" речення, "здоровинки".

Діти розвивали вміння піклуватись про здоров'я членів родини і поважати старших членів сім'ї.

Потім члени МО побували в 1 класі на уроці з основ здоров'я на тему "Харчуйся правильно. Овочі, фрукти та молочні продукти, їх значення для росту і розвитку".

М.Д.Пелешок у формі гри навчала учнів розпізнавати корисні та шкідливі продукти й напої. Використовуючи малюнки школярі складали "тарілку здорового харчуванння", працювали над тестом "так чи ні". Марія Дмитрівна пояснювала учням, чому потрібно вживати овочі, фрукти, молочні продукти щодня; виробляло вміння орієнтуватись у правильному виборі продуктів харчування. Першколасники жваві і розумні: вони правильно відгадували загадки, цікаво коментували гру "Назвіть зайве слово".

Потім учні 1-4 класів провели виховний захід "Здоровим будь". Діти були одягнені в костюми персонажів Здоров'я: Мийдодир, вітаміни, овочі, фрукти, віруси... Зал теж був відповідно оформлений: м.Нехворійськ, вул.Спортивна, Вітамінна, Чистюля. На дошці - ілюстрації, вислови про здоров'я. Учні декламували вірші, співали пісень, танцювали, відгадували загадки. Свято пройшло весело й цікаво.

Колеги обмінялися досвідом роботи. Про адаптацію учнів першого класу розповіли Г.М.Легета і М.Д.Пелешок.

О.В. Святська зачитала завдання членам МО

· взаємовідвідувати уроки колег з метою обміну досвідом;

· організувати виставку кращих зошитів та дитячих робіт;

· зробити вибірку методичної літератури з питання "Дослідницька діяльність як засіб стимулювання пізнавальної активності молодших школярів".