Спільний семінар вчителів фізики і астрономії Бережанського району та Саранчуківської ОТГ

Дата публікації допису: 19 бер. 2019 5:49:03

Зустріч учасників семінару

На базі Рогачинського НВК "ЗНЗ І-ІІІ ступенів -ДНЗ" проведено спільний семінар та "Наукові пікніки".Тема семінару: "Елементи дистанційного навчання при вивченні фізики та фізичний експеримент, як невід'ємна складова у формуванні основних компетентностей у природничих науках"

Вітальним словом від директорки школи Марії Володимирівни Звіришин та піснею від учениці 9 класу Кави Олени розпочалася зустріч.

Під час теоретичної частини виступили з темами:

    1. Методи формування самоосвітньої компетентності учнів на уроках фізики і астрономії. (Гайда Василь Ярославович, методист ТОКІППО) Презентація обговорення

    2. Елементи дистанційного навчання при вивченні фізики. (Процик Володимир Богданович, вчитель фізики Тростянецької ЗОШ І-ІІ ступенів Саранчуківського ОТГ) матеріали виступу

    3. Фізичний експеримент, як невід'ємна складова у формуванні основних компетентностей у природничих науках. (Перунов Роман Олександрович, вчитель фізики та інформатики Рогачинського НВК "ЗНЗ І-ІІІ ступенів ДНЗ") презентація

Практична частина Міні-проекти на уроках фізики, майстерки, STEAM-освіта здобувачів освіти та фахове зростання вчителя.

"Наукові Пікніки" розпочато вітальним словом від координатора Перунова Романа Олександровича та піснею від Олени Кави

Експериментатори "Наукових пікніків" були нагороджені подяками серед них:

Учні Рогачинського НВК: Перфецький Віктор, Зінь Віталій, Видойник Валентин, Сушко Юлія, Онуфрик Марія, Нараївська Наталя, Мороз Вікторія, Кутна Марта, Бугело Павло, Кава Олена, Леськів Аліна.

кафедра фізики ТНТУ ім.І.Пулюя, Скоренький Юрій Любомирович кандидат фізико-математичних наук.

кафедра комп’ютерних систем та мереж ТНТУ ім.І.Пулюя Волоський Володимир, Осадца Андрій.

кафедра фізики ТНПУ.В.Гнатюка Пілат Михайло.

кафедра інформатики ТНПУ ім.В.Гнатюка Михальчук Артем, Матушевська Ірина, Божук Наталія, Бачинська Анастасія, Янчук Роман.

відокремлений підрозділ НУБіП України “Бережанський агротехнічний коледж” Ухман Ростислав Васильвич старший викладач.

вчитель інформатики Шибалинської ЗОШ І-ІІст.та Бережанської гімназії ім.Б.Лепкого Цідило Ярослав Йосипович.

вчитель трудового навчання та основ здоров’я Літятинської філії Потуторського НВК “ЗНЗ І-ІІІ ступенів - ДНЗ”, керівник технічних гуртків ЦДЮТ Бережанського відділу освіти, молоді та спорту Стефанюк Ярослав Олегович.

Голова БМГО РІДНЕ МІСТО Якимів Володимир Ярославович.Представник ТОВ “МегаКом” Левченко Володимир Петрович.

На завершення був майстер-клас від Бережанського РВ У ДСНС України Ференса Олега Тарасовича - начальника караулу 7ДПРЧ управління та водія . Крім того дітям дали можливість гасити вогонь, робити фото у спорядженні та коли з'явилось сонце зробили веселку :=)

Бульбашкове шоу

У "Фізичному кафе" Кашівська Яна та Рихлевич Ірина роздавали диво-напої з сухим льодом, енергетичні печива у вигляді лампочок, побажання-цитати. У "ФОТОЗОНІ" можна було зробити фото чи селфі. Відбувся конкурс малюнків про космос (Кутна Ірина, Перунова Анастасія, Сушко Юлія)


За порядком слідкували охоронці Мельник Марія та Дешина Наталя.

Демонстрації

Різноманітні фізичні експерименти, майстерки, робототехніка,технології моделювання та друк за допомогою 3-D ручок, доповнена реальність, голограми, неньютонівська рідина, поверхні “Хладні”, виготовлення гумового покриття для дитячих та спортивних майданчиків, зразки інфрачервоного обігріву (килимки, картини), цифрова лабораторія NOVA5000, котушка Тесли, Тесла куля, майстер-клас від пожежників, гасіння пожежі, створення веселки, бульбашкове шоу, експерименти з сухим льодом(чудо-напої з фізичного-кафе).

Висловлюю подяку за допомогу, підтримку в тому числі і фінансову: колективу та дирекції школи, колективу Тростянецької ЗОШ І-ІІ ступенів, Горин Наталі Леонтівні.

Також за сприяння: Звіришин Марії Володимирівні, Тернівській Галині Володимирівні, Калакурі Тарасу Миколайовичу, Криворучко Сергію Володимировичу, Білінській Христині Володимирівні, Гетуну Андрію, Чорній Світлані Михайлівні, Кулаковій Оксані Іванівні, Гриначу Роману Сергійовичу, Стефанюку Олегу Володимировичу, Гайді Василю Ярославовичу, Балик Надії Романівні, Барні Ользі Василівні, Мацюку Віктору Михайловичу, Скоренькому Юрію Любомировичу.

Особлива подяка Перуновій Іванні Богданівні

#cool_school_rog

#люблю_науку

#наукові_пікніки

Фото

Зворотній зв'язок!!!