Рій імені Івана Франка Рогачинського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.-ДНЗ» – учасники обласної теренової гри «Легенда УПА»

Дата публікації допису: 22 трав. 2018 12:22:26

На Теребовлянщині, у лісовому масиві поблизу села Зеленче пройшла ювілейна 15-та обласна військово-патріотична теренова гра для дітей та молоді «Легенда УПА», яка завершилася 20 травня. Вона приурочена легенді, згідно з якою у травні 1945 року сотня УПА отримала наказ переправити в Карпати прапор штабу. В теребовлянських лісах воїни потрапили у засідку і загинули у нерівному бою. Однак штабне знамено так і не потрапило до рук ворогів, натомість з’являється кожної весни на місці бою як символ нескореності українського народу.

Участь у грі взяли команди з усіх районів Тернопільської області, міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад. Бережанський район представив рій імені Івана Франка Рогачинського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.-ДНЗ», в складі якого були як учасники із досвідом, так і юнаки та дівчата, котрі приїхали на теренову гру вперше.

Гра дозволяє старшокласникам загартувати волю і характер, вдосконалюватися фізично та інтелектуально, допомагає виховувати сильний дух, відчувати власну відповідальність. До того ж вони відчули й повстанський дух, на собі практично випробували, як жилося героям у лісовому підпіллі в будь-яку пору року, а ще ж їм приходилось неабияк воювати, виборюючи волю, правду й честь для кожного українця.

Учасники гри випробували свої сили в турнірі з пейнтболу, на 7 етапах командної смуги перешкод, в тереновій грі – тактичній грі з елементами орієнтування на місцевості, інтелектуальній грі (історичному брейн-рингу).

Учасниками гри були учні Дешин Наталія, Зінь Віталій, Перфецький Віктор, Піцань Арсен, Рихлевич Ірина, Сас Анастасій, Тригуб Марія, Чорний Назарій, Мороз Вікторія, Кутна Марта.

Готували рій до змагань та взяли активну участь у грі вчителі Рогачинського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.-ДНЗ» Дмитришин Галина Богданівна, Гринач Роман Сергійович та Вергун Олена Іванівна.

«Легенда УПА» – це виховання молоді на прикладі боротьби Української Повстанської Армії, перший крок до боротьби та праці на благо України.

Бажаємо нашим юним патріотам впевнених перемог у майбутньому!