25 листопада 2017 р. - 85-та річниця пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років.

Дата публікації допису: 30 лист. 2017 7:36:12

Запалила свічку, запалила,

Щоби більше лихо не ходило,

Хай палає свічка світлом білим,

Щоб в бабусі серце не боліло…

Щоби більше не прийшло те горе,

Хай горять свічки Голодомору.

Чуєш – душі аж до неба кличуть!

Хай горять вогненні білі свічі!

Кожен народ має свої традиції, історію, пам’ять. Минуло багато років від часу тієї страшної трагедії Голодомору 1932-1933 років. Ця тема не може бути байдужою для кожного з нас.

Кажуть, що час лікує душевні рани. Але рану в серці України, пов’язану з Голодомором 1932-1933 років, загоїти неможливо. Вона завжди нагадуватиме про те, як у людей відбирали хліб, забирали все, чим можна було підтримувати життя.

Щоб ушанувати пам'ять жертв Голодомору, учні Рогачинського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.– ДНЗ» під керівництвом вчителя історії С.Г.Болюх напередодні 25 листопада, національного дня пам'яті, провели вечір-реквієм «Дзвони серця». Щемний спомин про гірке минуле українського народу - у зворушливих поетичних рядках , підготовленій інсценізації, пісні О.Білозір "Свіча" у виконанні Кави О.(учениці 8 класу). … У кінці заходу засвічено лампадку пам’яті про мільйонні жертви Голодомору.

У шкільній бібліотеці оформлено виставку літератури «Чорні сторінки історії» до Дня пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. У вестибюлі оформлено інформаційний куточок «Голодомор 1932-1933 рр.» з фотоматеріалами тих жахливий подій.

Класними керівниками 1-11 класів було проведено тематичні виховні години.

«Про ті події пам'ятають, хтось, як очевидець, а хтось, як патріот, як українець... Адже це святий обов'язок кожного, хто вважає себе українцем. Пам'ятаймо, щоб не повторилося» – наголосили педагоги дітям.