Свято «Прощавай, Букварику!»

Дата публікації допису: 29 трав. 2019 7:07:20

Ось і настав той день, коли першокласники завершили працювати з першим у своєму житті підручником – Букварем. 27 травня учні провели прощання із цією мудрою і для кожної людини необхідною в житті книгою. Не таємниця, що найбільше найрізноманітнішої, найновішої, найцікавішої і найпотрібнішої інформації дитина отримує саме в перший рік свого навчання в школі. Тому, щоб віддати шану Букварику, до свята готувалися особливо старанно. Під супроводом Святської О.В. вчили вірші, проводили конкурси, інсценізували сценки казок. З вчителем музики Шведик Л.П. підготували гарні музичні композиції. І як результат – перед присутніми розгорнулося святкове дійство.

Листоноша Пєчкін(Сушко Артем) приніс листа від Букварика, його викрав злий чарівник. А щоб врятувати Букварика, потрібно із пелюсток скласти квітку. Кожна пелюстка якої це завдання .

На свято завітали казкові герої: циганка (Булат Ілона), Незнайко (Юраш Назар), Стецько(Блащак Олександр), фея(Вергун Марічка) і Баба-Яга(Микитюк Аліна). Вони давали завдання першокласникам і діти сумлінно виконували все щоб визволити Букварика. Коли діти склали чарівну квітку, з’явився Букварик(Лішнянський Віталій),казкова атмосфера, жарти. Веселі пісні не залишили байдужими нікого. На свято завітало багато гостей: дирекція школи, батьки, учні початкових класів і дошкільнята. Маленькі першокласники продемонстрували, чого вони навчилися протягом свого першого шкільного року. Г.В.Тернівська нагородила дипломами учнів Нової Української Школи.

Свято «Прощавай, Букварику!» закінчилося, але шлях до знань тільки розпочався. І це свято – перша сходинка у шкільному житті, яку першокласники подолали разом із своєю першою учителькою. Ольга Василівна стала їм другою мамою, другом і мудрим наставником.