Тиждень правових знань

Дата публікації допису: 18 груд. 2017 8:52:36

Права людини мають бути альфою і омегою кожного цивілізованого суспільства. Та на жаль, практика демонструє протилежне - людина часто безправна і безсила, якщо вона необізнана в своїх правах. Події, що відбуваються в світі є яскравим прикладом порушення прав людини і громадянина і водночас – боротьби та захисту своїх свобод та волевиявлення.

З 04 по 08 грудня 2017 року у Рогачинському НВК проводився тиждень правових знань. 05.12.2017 р. відбулася виставка учнівських плакатів «Право очима дітей», де учні 1-11 класів зображували на папері свої думки, фантазії та знання про права людини. Класні керівники та класоводи 1 - 11 класів провели тематичні бесіди, вих. години, години спілкування на правову тематику. Також учні відгадували кросворди та розв’язували задачі з права: «Ситуація». Весь тиждень у бібліотеці функціонувала виставка художньої та наукової літератури на тему: «Незнання закону не звільняє від відповідальності».

Метою Тижня правових знань було формування правової свідомості, системи правових уявлень і переконань у школярів, прищеплення учням поваги до прав і свобод людини, забезпечення знання й виконання ними законів, підвищення рівня правової культури учнів, попередження асоціальних проявів серед неповнолітніх.