Предметний тиждень української мови і літератури

Дата публікації допису: 11 бер. 2019 10:11:27

Вже стало доброю традицією в Рогачинському НВК проводити предметний тиждень української мови і літератури, який розпочався 21 лютого, у Міжнародний день рідної мови.

Початком тижня стала літературно-музична композиція «Наша мова калинова», у якій взяли участь учні 6 і 9 класів (вчителі Кузьмишин Л. А. і Сушко Н. Р.).

Відкриття тижня також ознаменувалось виставкою плакатів на мовну тематику «Слово наше рідне – слово українське».

Упродовж тижня учні вивчали експозицію словників, яку підготував учитель Пересада М. Г.

Урочистістю та патріотизмом була пронизана інформаційно-просвітницька година, присвячена вшануванню пам’яті геніальної поетеси Лесі Українки, яку підготувала вчитель Сушко Н. Р. Учні школи розповіли про життєвий шлях Лесі Українки, переглянули відеоматеріали, а також під час заходу прозвучало багато поезій. Ще учні мали змогу ознайомитися з виставкою інформаційних матеріалів «Стежками Лесиної долі».

На завершення тижня 28 лютого відбувся мовознавчий турнір між командами 7 і 8 класів, який провела вчитель Кузьмишин Л. А. Турнір відбувся під гаслом «Кращої, ніж рідна, мови не буває». Метою заходу було закріпити й узагальнити знання учнів із розділів «Лексикологія» і «Фразеологія», розвивати спостережливість, уяву, увагу та виховувати інтерес до вивчення мови. Учасники турніру були нагороджені грамотами.